štvrtok 18. augusta 2011

LEHNER WASSERFALL železná cesta

Železná cesta na vodopáde Lehner patrí medzy najkrajšie zapezpečené cesty v Tirolsku. Nachádza sa v Oetztali pri dedinke Längenfeld v rakúsku.
Nástup do steny sa začína C-éčkom v tieni lesa pod vodopádom. Ďaľší postup vedie cez A a B a neskôr prejdeme dlhším traverzom A/B až k najobtiažnejšiemu miestu-previsu D/E, ale dá sa obísť po ľavej strane trasou B.

traverz stenou A/B
Od parkoviska je ku stene asi 20min. a celkové lezenie asi 60min. Zostup je po označenej trase v pravo od vodopádu po celkom strmom kopci späť do dediny Längenfeld. Trvá asi 30min.
Výhľad počas lezenia je nádherný. Po ceste je možnosť si aj odýchnuť na jednom plochom miestečku. Miestami počas lezenia je výstup sprevádzaný vlhkým vzduchom a kvapkami vodopádu, ktoré v horúcich letných dňoch pekne osviežia.

Náročnosť lezenia je v priemere klasifikované C-éčkom, vďaka čomu je možnosť výletu pre celú rodinu aj s deťmi. Alebo ja osobne Lehnerský vodopád beriem ako rozcvičku na dosť náročný, už v tomto blogu spomýnaný BURGSTEIN klettersteig(zabezpečná cesta).






Pohľad na D/E (previs)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára