sobota 28. septembra 2013

OBERNBERGER SEE



Jazero Obernberger patrí medzi najväčšie horské jazerá v severnom Tirolsku 
v Rakúskych Alpách, presnejšie sa nachádza v podcelku zvanom Stubaiské Aply.

 Toto nádherné jazero leží 1590 metrov nad úrovňou mora v kotline medzi známym masívom Tribulaun a vrcholom Allerleigrubenspitze. Vodná plocha má rozlohu okolo 16,5 ha a skladá sa z dvoch jazier, ktoré sú spojené iba na jar keď je dostatok vody z topiaceho sa snehu z okolitých kopcov.
 Jazerá majú vtedy hĺbku miestami až 15m. V strede medzi týmito dvoma jazerami je ostrovček na ktorom bola postavená kaplnka zvaná "Mária na jazere". Maximálna teplota jazera dosahuje 14°C, takže nič moc na kúpanie.
Z plateného parkoviska (2euro/5hod.- 2013) na konci údolia je to k jazeru len pol hodinka kľudnej chôdze. Buď si zvolíme trasu cez lúky vľavo alebo pôjdeme po štrkovej ceste vpravo, koniec koncov vždy dôjdeme k jazeru.
 Okolo jazera vedie dobre upravovaná štrková cesta. Z dôvodu ľahkej dostupnosti je toto jazero optimálnym cieľom na výlety pre rodiny s deťmi.
 V zime či v lete je táto oblasť východiskovým bodom pre túry na okolité vrcholy ako napríklad: Kleiner Tribulaun, Obernberger Tribulaun, Hoher Lorenzenberg 2315 m.n.m.Grubenkopf 2337 m.n.m. a v neposlednej rade už spomínaný Allerleigrubenspitze 2131 m.n.m.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára