nedeľa 29. septembra 2019

Tam a späť, MALINô BRDO - VLKOLÍNEC


Pôvodne sme mali v pláne sa len poprechádzať v lyžiarskom stredisku Malinô Brdo. Že si zájdeme do mini ZOO a tak strávime pekný deň.
Tak sa vyberáme dole po asfaltke po červenej a kocháme sa okolitými bralami, ktoré sa týčia okolo nás. Za malú chvíľku zídeme z cesty a popod les doprava mierime ku ZOO.
Deti boli ešte vo forme tak ideme rovno do Vlkolínca a v ZOO sa stavíme cestou späť. Krásna príroda s ešte krajšími výhľadmi nás obklopuje po celej dĺžke nášho výletu.
Krásne domčeky, ktoré tu boli dlho zabudnuté "civilizáciou" sú v dnešnej dobe namaľované rôznymi farbami a zaparkované autá (všade) s nimi ostro kontrastujú. 
Prešli sme to od hora až dole a dokonca  aj bočné uličky a keďže vrcholí sezóna, tak  o program bolo postarané. Započuli sme ľudovú hudbu a vôňa nás zaviedla do lokálnej reštaurácie, kde sa dalo  dobre tradične najesť, takže o spokojnosť bolo postarané.
Na návrat sme zvolili inú trasu a podľa mňa oveľa lepšiu ako tú značenú. Táto cesta vedie paralelne s tou turistickou, ale nie je taká kamenistá a strmá. Je to príjemná zatrávnená zvážnica.
Tento výlet je dosť dlhá štreka, treba počítať aj s potulkami vo Vlkolínci a okolo ZOO. To len aby niekto neprecenil sily svojich detí. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára