štvrtok 28. júla 2011

WETTERSPITZ 2709m.n.m.


 
 Wetterspitz sa nachádza medzi údolím RidnauN a dolinou Pflersch v Taliansku. Je to vyhľadávané miesto skialpinistov, ale aj v lete je na vrchol nádherná túra.
Autom sa dopravíme až na koniec Pflersch-u a potom odbočíme na parkovisko Allris. Z parkoviska sa dostaneme na salaš Allris úplnou pohodkou za hodku.
Od chaty postupujeme údolím na sedlo pod Wetterspitze. Miestami musíme prekonávať snehové jazyky a padnuté lavíny, ktoré nám zanechala ešte zima. Po sedlo od chaty je to 2.5 až 3 hodky pohodovým tempom.
Od sedla to máme ešte asi trištvrte hodky na vrchol, už troška strmším a nebezpečnejším terénom. Po ľavej strane Pflerschtal a po pravej Ridnauntal, stačí otočiť len hlavu, autom je to vzdialené od seba asi pol hodinu a možno aj viac.
 Na vrchole sme nabrali potrebnú energiu na zostup dole a do zásoby nejaký ten vitamín D. Cestou domov sme sa ešte zastavili na už spomínanej chate, kde sme sa patrične odmenili a osviežili typickým pšeničným pivom a domácim schnapsom. Na fotke hore je pohľad z lyžiarského strediska LADURNS  , z ktorého sa tiež dá dostať na vrchol.
V pozadí pohľad na najvyššie body Rakúskych Stubaiských Álp Sonklarspiz, ZUCKERHÜTTL -najvyšší vrchol spomínaného pohoria , WILDER PFAFF , Wilder Freiger a Talianský AGLSSPITZ .
Na východe sa týčia Zillertalske Alpy s najvyšším kopcom HOCHFEILER , ktorý je aj v lete zasnežený.
BERG HEIL

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára