nedeľa 24. júla 2011

Železná cesta na BURGSTEINWAND



                                                                     Klettersteig alebo po Taliansky via feratta je zabezpečený  turistický chodník fixnými lanami, reťazami alebo kramľami. Železná cesta na Burgstein-e bola pomenovaná po Rakúskom horolezcovi menom Reinhard Schiestl. Patrí medzi tie náročnejšie vychádzky.
Je to kolmá skalná stena, ktorá na prvý pohľad vyzerá brutálne a na druhý ešte horšie, ktorej zdolanie trvá asi 1.5 hod. Výstup  je dosť náročný na kondíciu, lebo je potrebné sa jednou rukou držať a druhou prepínať karabíny a takto celú cestu.
Reinhard ma obtiažnosti C-D a kde tu aj nejaký ten ľahší previs. Niekde v polovici je možnosť odpočinúť si, načerpať nové sily a zapísať sa do knihy návštev  ( :-D  alebo obehnúť pomalších turistov.
Každopádne by som nechcel spadnúť dole, výškový rozdiel je tam okolo 250m. Motiváciou na zdolanie tohto kameňa je chata na konci výstupu, kde sa môžte dosýta najesť jedál domácej kuchyne a dať si zaslúžené pivko.

Burgstein sa nachádza v Ötztale v Rakúsku pri dedinke Längenfeld. Začiatočníkom by som odporučil sa rozcvičiť na neďalekých menej náročných železných cestách ako sú najvyšší Tirolský vodopád STUIBENFALL alebo nemenej pekný LEHNER WASSERFALL

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára