štvrtok 1. marca 2012

RATSCHINGS


Lyžiarské stredisko Ratschings leží na severe Južného Tirolska v údolí Ratschingstal. V blízkom okolí patrí medzi najmodernejšie a najväčšie strediská, disponuje ôsmimy lanovkami.
Zjazdovky sú vždy upravené ako zrkadlo a sú dostatočne široké aj na carvingové jazdenie. Stredisko je dostatočne veľké, ale fanúškovia čiernych zjazdoviek budú sklamaný lebo sa tu nenachádzajú a ani modré dráhy tu začiatočníci nenájdu. Všetky sú tu klasifikované ako stredne ťažké, ale niektoré by teda zišli aj slabší lyžiari.
Za pekného počasia je nádherný výhľad na celé údolie, nielen že je tu možnosť lyžovania, ale aj bežkovania a vybudovali tu aj sánkársku dráhu, na ktorej si prídu na svoje hlavne rodiny s deťmi.
V chatách na svahoch, vždy nájdete miestne špeciality ako pečené koleno alebo rebierko s kyslou kapustou, grilované kurence a iné miestne lakotinky a pamlsky a k tomu samozrejme nesmie chýbať kalorické kvasinkové pivčisko.
Ako som už niekde spomínal, dôležité je aby bolo stredisko prehľadné čo nie je vždy možné a toto stredisko je tiež ten prípad, ale napriek tomu sa tam dá dobre zalyžovať, len treba občas pribrzdiť a skontrolovať dráhu za kopčekami  a keď napadne nový sneh tak aj mimo zjazdovku sa môže vybehnúť a troška si to tam užiť.
Fotka hore, ukazuje plochosť a členitosť terénu, čo teda vysvetľuje tú neprehľadnosť zjazdoviek, človek by nemal jazdiť ako diviak po strediskách a už vôbec nie na tomto (:-). Lanovky ťahajú asi do výšky 2100m a sú v prevádzke skoro ako všade od deviatej hodiny do pol piatej a hlavný vlek do údolia do piatej.
Pohľad na stredisko z vrchu Saxenle 2191m.n.m. za pekného počasia je nádherný. Toto stredisko vďaka svojej nenáročnosti a rozlohe je veľmi obľúbené v časti Wipptal v Južnom Tirolsku. Tešia sa tu hlavne Taliankovia, ktorí si myslia, že sa vedia super lyžovať, keď sa miestami musia dokonca na svahu aj posúvať aby vôbec došli dole (:-D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára