streda 8. februára 2017

Bez chleba, či s chlebom na CHATU POD CHLEBOM 1415 m.n.m.

Chata pod Chlebom ako to už napovedá jej názov sa nachádza pod Kopčekom Chleb a tento vrchol narástol v Malej Fatre v jej Krivánskej časti.
Na chatu je možné sa dostať z viacerích strán. Z južnej strany z Trusalovej po žltej turistickej značke a od Zajacovej po zelenej. Zo Šutova po zelenej alebo po modrej popri chate Voopád a následne cez najväčší vodopád Malej Fatry, zvaný Šútovský.
Izba Kriváň 8 postelí
Zo severu je to tiež možné. Od chaty na Grúni po žltej na Poludňový Grúň a stadiaľ ďalej po červenej alebo od chaty Vrátna po zelenej. Počas prechodu hrebeňa po červenej buď zo Strečna alebo Zázrivej
Izba Chleb 9 postelí
V spodnej časti, do ktorej sa vchádza cez predsieň, kde je možnosť si odložiť lyže, sa nachádza bar z z výdajným okienkom, spoločenská miestnosť pre alko-turistov a tri izby s troj poschodvými posteľami, dokopy je tu kapacita 23 miest, ale verím, že v jedálni by sa ešte dvadsiati vyspali.
Vďaka relatívne ľahkej dostupnosti je v chate široký sortiment nápojov a pochutín. Kuchyni tiež nemôžem nič vyčítať, všetko čo som ochutnal bolo vynikajúce a ani okolo sediaci nešomrali na tie veci čo ochutnali oni a ja nie. O tom, že v tomto všetkom majú prsty fajnkoštéri je fakt, že tam čapujú najlepšie pivo na Slovensku a aj v Čechách. O tom akú značku myslím, nemusím nikomu hovoriť. A Bernard to nie je.
Na povalu sa ide zboku
Spojazdnená je aj povala, ktorá je zateplená a kúri sa tam. Naprace sa tam okolo 25 ľudí a spí sa tam vo vlastných spacákoch . Ale zase verím, že keby prišiel autobus s premrznutými Fínskymi hádzanárkami, tak sa tam ešte dakde pichnú. 
Vchádza sa tam tiež cez predsieň, ktorá slúži na odloženie výstroje. Povala je rozdelená na dve časti, kde v tej zadnej sú aj okienka, ktoré slúžia ako únikový východ v prípade, že by prišli manželia tích Fínok. 
Vonku je aj webkamerka, takže si treba dávať pozor ak ste hore inkognito. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára