sobota 10. augusta 2013

Rakúska CHATA TRIBULAUN

Jedného pekného dňa sme sa dozvedeli, že na druhej strane za Tribulaunmi na Rakúskej strane existuje chata Tribulaun. Na tom by nebolo nič zaujímavé, ale poznáme chatu na Talianskej strane s rovnakým názvom TRIBULAUN HUTTE
Aj takéto značenie na viedlo k cieľu

Tak sme sa rozhodli, že najbližšie voľno budeme smerovať tam. Sadli sme do El Diabla a vybrali sa cez Brenner- hraničný prechod po starej ceste smerom na Innsbruck. V Steinach-u bočíme do ľava do údolia Gschnitz.
Na konci tohto údolia parkujeme na platenom parkovisku (2.50euro/deň-2013) a poberáme sa po červenej ku spomínanej chate. Nenáročná túra vedie po ľavej strane úbočia cez lesy  a rôznu vegetáciu, ale dá sa ísť aj po štrkovej ceste, ktorá vedie až ku chate.
Z dedinky Gschnitz sa ide aj na chatu Innsbruck, z ktorej sa potom dá dostať cez Pinnis Joch do údolia Pinnis,ktoré ústi v údolí Stubai.
Táto chata je položena 2064 metrov nad morom a disponuje 32 miestami na prenocovanie, 30 miest v spoločnom lágri a jedna dvojpostelová izba. V neposlednom rade musím vyzdvihnúť ich domácu kuchyňu, ktorá je ozaj nad očakávanie dobrá. Chata je ľahko dostupná, píšu dve a pol hodiny, ale dá sa to dať aj za dve.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára