streda 7. novembra 2018

Rozhľadňa BRESTOVEC- Poľana 530 m.n.m.

Turistická rozhľadňa Brestovec-Poľana sa týči nad okolitým terénom v hraničnom pohorí Biele Karpaty, ktorým najvyšším vrcholom je Veľká Javorina 970 m.n.m.
Veža bola postavená v roku 2010 a je vysoká 20 metrov. Zo všetkých strán je zakotvená oceľovými lanami, čo by ju malo činiť bezpečnou a určite aj je, ale keď je človek hore a pofukuje vietor, tak taký pocit nemá.
Za pekného počasia sú z veže pekné výhľady na okolité pohoria a kotliny. My sme boli na jeseň a tak inverzná nízka oblačnosť pred nami polovicu poskrývala. Ale oceán oblakov, z ktorých vykúkajú ostrovčeky miestnych vŕškov tiež nie je na zahodenie.
Auto sme nechali na "parkovisku", ktoré sa veľmi naň nepodobalo, ale spĺňalo funkciu, takže nejdem sa nad tým rozhorčovať. Stadiaľ je to 5 minút cesty, maminky s kočíkmi desať. Takže ideálny výlet pre rodiny s deťmi.
Myjavské kopanice sú veľmi známe po celom Slovensku a to nie len dobrou slivovicou, ale aj členitou krajinou. Domčeky sú tu roztrúsené pomedzi vŕšky a krásna príroda, ktorá  kontrastuje z veľkými mestami na okolí je úctyhodná a na povšimnutie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára