piatok 27. februára 2015

DROZDOVO 790-890 m.

Malé, nie veľmi známe lyžiarské stredisko Drozdovo sa rozprestiera na severo-východnom úbočí Veľkého Inovca, asi 8 km od Novej Bani a 5 km od dedinky Veľká Lehota, v ktorej katastri je aj zapísané. Ťahajú tu dve pomy a jeden malinký vlek pre začiatočníkov.
Zjazdovky v tomto stredisku sú mierne ťažké a jedna ľahká, ktorá začína na opačnej strane, oproti "konečnej",ako ostatné dve trate. Vedie na začiatku cez les a je to ozaj pre začiatočníkov (foto hore). Cez týždeň sa tam dá pekne zalyžovať, ale cez víkendy je to už dosť preplnené.
Zjazdovky sú asi kilometer dlhé a pekne upravované, cena lístku 2015/14e plus 3 euro kaucia za lístok. Na spodku v areáli je bufet zo základnými teplými a studenými nápojmi a na jedenie ponúkajú hot dog. Troška väčší výber jedál majú hore v hoteli pri parkovisku.
Jedine čo by som tu vytkol, sú napájače na vodu pre snežné delá, ktoré sú rozmiestnené popri zjazdovke a vôbec nie sú označené a ani mantinelmi obohnané, takže keď tam niekto vletí tak je po lyžovačke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára