pondelok 3. júna 2013

Zmrznutý výlet na VEĽKÝ INOVEC 901m.n.m

 Veľký Inovec je najvyšší bod v pohorí Pohronský Inovec, zaokrúhlene meria 901 m. Na jeho dosiahnutie, nemusí byť človek nejako obzvlášť zdatný. Jedného pekného zimného dňa sme sa so ženou rozhodli, že by sme sa naň mohli ísť pozrieť aj v zime a že vezmeme aj nášho najmladšieho člena rodiny.
 Štartovali sme z parkoviska pri lyžiarskom stredisku Drozdovo . Niekde po jeho okraji sme postupovali smerom hore až kým sme sa nedostali sprava na rozľahlú zasneženú lúku. Značenie sme ani nekukali, jednak to tu poznáme a na strane druhej cesta hore je v zime (ak je sneh) vždy vyšliapaná.
 Za lesom, pod ktorým sa rozprestiera spomínané lyžiarske stredisko je to ozaj už len vychádzka, nič náročné. 
 Podobný charakter má aj nasledujúci postup  v lese. Stretli sme cestou mnoho ľudí, či už išli na pešo ako mi, so snežnicami alebo aj vyznávačov skitouringu, ktorí si to valili okolo nás na lyžiach, tak som im závidel, že sa dole len spustia.
 Po nejakej chvíľke, zase vychádzame na lúku, kde sa križuje mnoho turistických ciest. Skoro na jej konci, už blízko pri chate je aj studnička aj keď už má čo to za sebou, ale ešte sa s nej napiť dá.
 Pod vrcholom tu na všetko dohliada chata, ktorá nie je až taká známa. V júly a auguste by mala fungovať stále a mimo sezóny len cez víkendy a sviatky.
 Pohľad na malé miestne stredisko Drozdovo. Viac informácií je uvedených pod linkom vyššie.
Posledný "exponovaný" výstup a sme hore. Z vrcholu sú obmedzené výhľady.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára