utorok 16. apríla 2013

ELFER HÜTTE "11er"

Táto chata v údolí Stubai v Rakúskych Alpách bola postavená v roku 1933 a čas od času stále renovovaná až do dnešnej podoby. Poskytuje  stravovanie v reštaurácií formou somoobsluhy, kde nájdete vždy domáce špeciality miestnej kuchyne. Je možnosť sa na chate aj ubytovať, ale viac tu www.elferhuette.at.

 Chata je postavená pri lyžiarskom stredisku, teda skôr naopak, lebo chata bola vybudovaná skôr, každopádne lyžovačku si môžte užiť na dvoch osem kilometrových zjazdovkách, kde úplný top strediska je pre skúsenejších lyžiarov.

Chata a vôbec tento kopec je známi aj tím, že sa tu konajú paragliding zoskoky v zime či v lete sa stačí len vyviesť hore lanovkou a pri zoskoku si vychutnať výhľad na celé údolie a dokonca aj Innsbruck.

V zime mysleli aj na rodiny s deťmi a vybudovali tu dve sánkárske dráhy. Z toho jedna, ktorá vedie na strane kde je lanovka je v pondelok, stredu a piatok aj osvetlená a tak sa tu dá sánkovačka vychutnať aj v noci. Druhou alternatívou je dráha zo zadnej časti kopca cez údolie Pinnis.

Všetky fotky, ktoré sú tu vyhotovené sú práve z toho údolia Pinnis, v ktorom si aj skialpinisti prídu na svoje, lebo poskytuje veľa túr na lyžiach..












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára