nedeľa 14. februára 2016

Skialp za splnu mesiaca na NOSSLACHJOCH 2331 m.n.m.

Nosslachjoch2331 m.n.m je ľahko dostupný kopec aj pre začiatočníkov, vďaka tomu, že sa týči nad lyžiarskym strediskom Bergeralm . To znamená, že je možné dve tretiny cesty ísť po zjazdovke a ten zvyšok v otvorenej prírode, v ktorej je to bezpečné z hľadiska lavín.
V stredu, piatok a sobotu je v stredisku aj možnosť nočného lyžovania a tak je lepšie postupovať mimo zjazdovku, aby lyžiari nemudrovali. Je tam viacero možností cez les popri sánkárskej dráhe. Ale ja si to režem po zjazdovke, lebo v nedeľu-kedy bol spln- nie je nočné lyžovanie a stredisko bolo úplne prázdne.
Ked som štartoval obloha bola ešte čistá, ale postupne sa mi začali oblaky zaťahovať pred mesiačik, ale aj napriek tomu bola viditeľnosť celkom dobrá, ale pre fotky to nebolo bohvie čo.
Po dvoch hodinkách, niekde nad úrovňou lesa dávam pauzu a v pozadí sa mi naskytuje výhľad na dedinky Matrei a Steinach a celkom vzadu vidno odrážajúce sa svetlá Innsbrucku na oblohe.
Tento výlet ma stál 3 hodinky života a na cca 9.km som prekonal okolo 1100 výškových metrov. Zjazdovky, po dennej prevádzke, boli krásne upravené a jazda po čerstvom "menčesteri" za svitu mesiaca v najväčšej sile bola neopísateľná. 

BERG HEIL